آیا برای امور مهاجرتی به افراد حرفه ای احتیاج است ؟
هر ساله افراد بی شماری از سراسر جهان، تصمیم به مهاجرت و گرفتن ویزا و اقامت در کشورهای دیگر دارند. امروزه، شرایط پذیرش مهاجرت در کشورهای مختلف، به ویژه کشورهای اروپایی و آمریکایی، به مراتب سخت تر و پیچیده تر شده است و نیازمند اطلاعات به روز و آگاهی دقیق از قوانین مهاجرتی کشور مقصد می باشد.
گاهی، افراد تصمیم می گیرند به طور مستقیم، کارهای مهاجرتی خود را به عهده بگیرند و یا نهایتاً از آشنایان و دوستان خود که چنین تجربه ای داشته و مهاجرت کرده اند راهنمایی بگیرند. البته چنین تصمیمی از نظر قانونی مشکلی ندارد و تمامی فرم ها و لیست مدارک لازم نیز در سایت اداره مهاجرت موجود هستند. اما بنا بر دلایل مختلف،همچون؛ وجود راه های مختلف مهاجرت (تحصیلی، کاری، سرمایهگذاری، ازدواج، دعواتنامه ها، گردشگری و …) به کشور مقصد و همچنین انتخاب کشور مناسب با توجه به شرایط خصوصی و تحصیلی و مالی هر فرد، وجود مشکلات و محدودیت های مهاجرتی طبق قوانین و … نمی توان از یک مسیر واحد برای تمام پرونده های مهاجرتی استفاده نمود و گاهی نواقصی در پرونده وجود دارد که فرد متقاضی دانش حقوقی و مهارت کافی برای حل تنهایی آن مسئله را نخواهد داشت.
از این رو، اکثر متقاضیان بنابر دلایل زیر ترجیح میدهند که در این مسیر، از مشاوره وکلای کار بلد و رسمی مهاجرت بهره بگیرند؛
- نداشتن زمان کافی برای یادگیری مسیرها و اقدامات لازم مهاجرتی
- نداشتن اطلاعات مهاجرتی به روز مربوط به کشور مقصد
- عدم آگاهی از خطاها و مشکلات فنی و قانونی موجود در مسیر صدور ویزا
- عدم آگاهی از نحوه ارسال هزینه ها و عوارض دولتی و …
- اشتباه در ارجاع پرونده خود به سازمان ها و مراکز مربوطه در کشور مبدأ یا مقصد
- اشتباه در نحوه صحیح تنظیم و پر کردن فرم ها، مانند؛ عکس نامناسب و …
- عدم تکمیل تمام مدارک مورد نیاز برای پیشرفت پرونده
افرادی که قصد دارند مهاجرت قانونی داشته باشند و بدون ایجاد مشکل از کشور خود خارج شوند، باید از راهنمایی های یک وکیل مهاجرت و موسسات مهاجرتی رسمی استفاده کنند. با توجه به پیچیدگی ها و محدودیت های چندسال اخیر در برخی کشورها از لحاظ پذیرش مهاجر، می توان گفت که؛ گرفتن اقامت کشورهای دیگر، و زندگی یا تحصیل در یک محیط جدید با قوانین و شرایط متفاوت، کار آسوده ای نیست. برخی سوداگران با پیشنهادات تحصیل در ترکیه و یا مهاجرت به ترکیه به طور دائمی مخاطب های کم اطلاع را فریب می دهند.
به همین دلیل، طبق آمار، حداقل نیمی از افرادی که به تنهایی و بدون بهره گیری از مشاوره کارشناسان رسمی مهاجرت، برای دریافت اقامت اقدام نموده اند موفق به اخذ ویزا نمیشوند و یا در پروسه های اداری و مکاتبات و ارسال مدارک، آنقدر سردرگم می شوند که زمان خود را از دست داده و حتی فرصت هایی که به راحتی ممکن بود تبدیل به موفقیت آنان شود را به آسانی از دست داده اند. اما، یک وکیل و مشاور رسمی مهاجرت، با اطلاعات و تجربه کاری خود، میتواند با توجه به مدارک و شرایط متقاضی، تشخیص دهد که ایشان شرایط مجاز برای مهاجرت به کشور مقصد را دارد یا خیر. همچنین، این مشاور می تواند برای انتخاب بهترین کشور و روش مهاجرت، بر اساس شرایط متقاضی، راهنمایی ها و مشاوره های لازم را ارائه دهد.
اعتبار سنجی موسسه های مهاجرتی؟
باید توجه داشته باشید که تمام مؤسسات مهاجرتی رسمی و قانونی، تحت نظارت مستقیم وزارت علوم هستند و هر ساله لیست مؤسسات مهاجرتی مجاز در سایت وزارت علوم منتشر می شود. همچنین، این مؤسسات دارای تاریخ انقضای اعتبار می باشند که آن هم توسط وزارت علوم مشخص شده و می توانید پیش از مراجعه به چنین مؤسساتی، اطلاعات مذبور را چک نمایید.
فهرست موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو + دانلود
به عنوان مثال، متقاضیانی که قصد گرفتن پذیرش تحصیلی از یک کشور خارجی و نیز اخذ ویزای تحصیلی دارند، می توانند لیست دانشگاه های معتبر و همچنین لیست مؤسسات مجاز اعزام دانشجو را که توسط وزارت علوم منتشر می شود دریافت کرده و به مراکز دیگر اعتماد نکنند. پس از انتخاب مرکز مورد نظر، طبق لیست مذکور، می توانید با آن ها تماس گرفته و یا به صورت حضوری برای انجام اقدامات بعدی مراجعه نمایید.
به یاد داشته باشید که موسسه های مهاجرتی، بدون داشتن یک وکیل مهاجرتی رسمی با پروانه وکالت دادگستری، اجازه مشاوره و انجام امور حقوقی و پیگیری های قانونی آن را ندارند و ارائه مشاوره بدون داشتن مجوز قانونی (به جز مواردی که وکیل برای چند نفر از آشنایان خود، وکالت قانونی در پیگیری امور اداری و قانونی کار آنها را دارد)، جرم محسوب شده و مشمول پیگرد قانونی می شود. بنابراین، برای تشخیص اعتبار چنین موسساتی، به این نکته توجه فرمایید.
دانلود فهرست موسسات مجاز اعزام دانشجو
همه وکلای رسمی مهاجرت، دارای پروانه وکالت دادگستری و کد فعالیت در این زمینه بوده و متقاضیان پس مراجعه به دفتر کار وکیل مربوطه، و پیش از انعقاد قرارداد، باید از آنها مدارک فعالیت مربوطه را درخواست کرده و چک نمایند. زیرا گاهی، افراد فاقد صلاحیت لازم، بدون داشتن پروانه وکالت دادگستری، اقدام به مشاوره دادن و سؤاستفاده از متقاضیان نابلد می کنند.
در ایران، همه وکلایی که دارای پروانه وکالت از کانون وکلای دادگستری هستند، می توانند در تمام زمینه های مشاوره حقوقی مهاجرت فعالیت داشته باشند. مواردی همچون؛ نحوه اخذ ویزای تحصیلی و پیگیری های قانونی آن، اخذ اقامت یک کشور خاص برای زندگی و یا کار، انجام امور قانونی مربوط به فرزندان متولد شده اتباع ایرانی در یک کشور دیگر، اخذ ویزا برای متقاضیانی که با ملیت های غیر ایرانی ازدواج کرده اند و …، از جمله دایره فعالیت های این وکلا می باشد که در دوره تحصیل و کارآموزی، به طور کامل با قوانین آن آشنا شده اند. بنابراین، این وکلا، برای موفقیت در کار خود، باید اطلاعاتشان مبنی بر اخبار و قوانین مهاجرت و مسائل حقوقی بین المللی را همواره به روز نمایند.
لازم است بدانید:
مشاورین و مؤسسات غیر رسمی، هر چند که اطلاعات اولیه و دانش لازم در زمینه مهاجرت را نیز داشته باشند، اما خود را ملزم به رعایت قوانین و استاندارهای حقوقی وضع شده نمی دانند. به همین دلیل، پیشنهاد می شود از اعتماد کردن به چنین مؤسسات مشاوره مهاجرتی که فاقد پروانه فعالیت هستند اجتناب نمایید تا متحمل خسارات مالی احتمالی و از دست دادن زمان و فرصت طلایی خود نشوید.
چه تضمینی وجود دارد که موسسات مهاجرتی مطمئنی را انتخاب کرده ایم؟
در حقیقت، هیچ تضمین قطعی و صددرصدی در انتخاب موسسه مطمئن برای انجام امور مهاجرتی وجود ندارد. زیرا بسته به شرایط هر متقاضی و کامل بودن مدارک ایشان، قوانین مهاجرتی متفاوت هر کشور، توانایی و دانش یک وکیل مهاجرتی رسمی و موسسه مشاوره ای، نتیجه یک پرونده می تواند موفقیت آمیز و یا بالعکس باشد. اما می توان با رعایت چند نکته، موسسات مهاجرتی با قابلیت اطمینان بیشتر را از بین سایر موارد انتخاب کرد.
با توجه به گسترش روز افزون تعداد موسسات مهاجرتی و تبلیغات گسترده و وعده های رنگارنگ هر کدام، چگونه باید موسسه مشاوره ای حرفه ای و مورد اطمینان را از بین سایر گزینه ها تشخیص داد؟
ابتدا باید مجاز و قانونی بودن موسسه مذکور را از طریق لیست انتشار یافته توسط وزارت علوم چک نمایید. پس از آن به آدرس صحیح سایت آن موسسه مراجعه نمایید. باید توجه داشته باشید که گاهی موسسات و شرکت های کلاهبردار، با طراحی سایت هایی مشابه با اسم موسسات معتبر، باعث می شوند که متقاضیان دچار اشتباه شده و به آنها مراجعه کنند.
وب سایت رسمی یک موسسات مهاجرتی معتبر، می تواند تاحدی معیاری از اعتبار آن نیز باشد. میزان اطلاعات و راهنمایی هایی که در سایت قرار داده شده و متقاضیانی که به آنها مراجعه کرده و از پروسه پیشرفت پرونده مهاجرتی خود رضایت دارند می تواند وجه تمایز این موسسات از شرکت های نامعتبری باشد که حتی با وجود گسترش دنیای ارتباطات الکترونیکی، نتوانسته اند یک سایت رسمی و معتبر داشته باشند.
به یاد داشته باشید:
پس از مراجعه حضوری، هنگامی که از وکیل مهاجرتی موسسه، درخواست پروانه فعالیت و مجوز تأسیس موسسه را داشته باشید، در صورتی که مشکل قانونی نداشته باشند، با کمال میل آن مدارک را در اختیار شما قرار خواهند داد.
همچنین، توجه داشته باشید که شرکت های مهاجرتی مطمئن، برای متقاضیان خود زمان و انرژی کافی صرف می کنند. وقتی شرکت مورد نظر، برای شما برنامه زمان بندی منظم برای انجام امور مهاجرتی داشته و شما را کاملاً با جزئیات و مراحل این پروسه آشنا می کند، تا حدی می توانید بر اعتماد خود بیافزایید. چنین موسساتی، برای هر متقاضی، به طور جداگانه از طریق حضوری و تلفنی وقت گذاشته و به طور مستمر پیگیر کارهای شما خواهند بود.
آیا واقعا به کمک موسسات مهاجرتی نیاز است؟
اگر بخواهیم دقیق تر بررسی کنیم، باید عرض کنیم که الزاماً برای تمامی افراد، مراجعه به موسسات مهاجرتی برای اخذ اقامت ضرورت ندارد. موارد زیادی وجود داشته است از متقاضیانی که با تکیه بر توانمندی های خود، بدون کمک گرفتن از هیچ موسسه مشاوره ای، تمام مراحل تکمیل پرونده و اقدامات لازم را به تنهایی انجام داده و موفق به اخذ ویزا از کشور مورد نظر شده اند. پروسه درخواست و اخذ اقامت ممکن است شامل حجم زیادی از کارها و مقدمات لازم باشد، اما در عین حال، یک پروسه ساده اداری است که در صورت عدم سوء پیشینه و نقص های خاص در پرونده متقاضی، می توان با صرف زمان مشخص و پیگیری مراحل آن، به نتیجه دلخواه رسید و از طرف دیگر نیازی به پرداخت هزینه های گزاف به موسسات مهاجرتی سودجو نخواهد بود.
مراحل انجام امور پذیرش تحصیلی، آنقدرها هم پیچیده و تخصصی نیست که همه افراد از عهده انجام آن بر نیایند و یا حتماً نیاز به موسسات مشاوره ای وجود داشته باشد. بلکه داشتن مهارت زبان انگلیسی، امکان جستجوی دانشگاه های معتبر و توانایی برقراری ارتباط با اساتید مرتبط، می تواند تا حد زیادی از مسیر شما را پیش برده و به نتیجه دلخواه نزدیک کند، درحالی که موسسات چنین زمانی را نمی گذارند و معمولاً از آسان ترین مسیر که همان پذیرش تحصیلی از دانشگاه های رده پایین و نامعتبر است، اقدام می کنند.
تا حد ممکن، سعی کنید تمام مدارک مورد نیاز را برای تکمیل پرونده خود تهیه و جمع آوری نموده و در زمان تعیین شده تحویل نمایید تا با توجه به پروسه اداری و مکاتبات لازم، زمان خود را برای حصول نتیجه مطلوب از دست ندهید.
توصیه ما به شما این است که، در صورتیکه بدون مراجعه به موسسه مشاوره ای، اقدام به پیگیری مستقیم کارهای مهاجرتی خود گرفتید، برای جلوگیری و سواستفاده افراد سودجو، چند نکته زیر را همواره به یاد داشته باشید؛
- از دادن اطلاعات شخصی هویتی و … در تماس های تلفنی ناآشنا و غیرعادی، جداً خودداری نمایید.
- مدارک شناسایی و تحصیلی و کاری خود را صرفاً به نماینده رسمی سفارت هر کشور در داخل ایران تحویل دهید.
- به طور مرتب به صورت تلفنی و حضوری، پیگیر پرونده خود بوده و از واسطه کردن افراد دیگر خودداری نمایید.
- از واریز پول به حساب های بانکی شخصی و شرکت هایی که هویت آنها نامعلوم است، خودداری نمایید.
- با مشاهده موارد مشکوک که در بالا ذکر شد و موارد مشابه دیگر، مراتب را با مراجع قضایی و مراکز مبارزه با کلاهبرداری های مهاجرتی در میان بگذارید.
در پایان یکی از روش های شناخت موسسات مجاز میزان طرفداران این موسسات است که موسسه حقوقی مهاجرت Go2TR با همراه داشتن نیم میلیون دنبال کننده در شبکه اجتماعی خود رسانه ای جامع در این زمینه بوده است.
منبع : مجله اینترنتی GO2TR
این مطلب صرفا یک رپورتاژ آگهی است و مسئولیت محتوای داخل آن با صاحب رپورتاژ و لینکی است که در آن لحاظ گردیده است.
نظرات شما عزیزان: